Publicitat
Publicitat

El filòsof Josep Maria Esquirol guanya el Premio Nacional d'assaig

El jurat destaca de 'La resistència íntima' una filosofia d'alt estil capaç d'interpel·lar qualsevol classe de lector

Josep Maria Esquirol ha obtingut el Premio Nacional d'assaig 2016 per l'obra 'La resistència íntima: assaig d'una filosofia de la proximitat' (Quaderns Crema / Acantilado). El guardó l'atorga el ministeri d'Educació, Cultura i Esport, i està dotat amb 20.000 euros.

Entrevista a Josep Maria Esquirol: “El bé i la bondat encara són més radicals que el mal”El jurat ha premiat aquesta obra per "meditar, de manera directa i personal, sobre la pròpia vida ajudant a viure-la amb més lucidesa i consciència. Un bon exemple de filosofia d'alt estil capaç d'interpel·lar qualsevol classe de lector".

Josep Maria Esquirol (1963) pensa el món des de la Universitat de Barcelona –on fa classes de filosofia política i pensament contemporani–. És director del grup d'investigació Ètica i Filosofia Contemporània i del màster en pensament i creativitat de la Salle. Entre els seus deu llibres hi ha 'El respeto o la mirada atenta' (Gedisa, 2006), 'El respirar dels dies' (Paidós, 2009) o 'La frivolidad política del final de la historia' (Caparrós).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF