Cultura 10/01/2013

Joan Masdéu porta el disc 'Casa murada' a l'Heliogàbal

El músic reusenc Joan Masdéu, ex-Whiskyn's, enfila la recta final de la gira de Casa murada amb un seguit de concerts acústics abans de preparar un nou disc. Avui la cita és a l'Heliogàbal de Barcelona.

Xavier Cervantes
2 min
El reusenc Joan Masdéu dedicarà els pròxim mesos a preparar un nou disc.

BARCELONAJoan Masdéu (Reus, 1974) va posar punt final al grup Whiskyn's després de disset anys. I encara n'ha necessitat un parell més per acabar de definir com vol sonar a partir d'ara. El 2011 va debutar en solitari amb Casa murada (Música Global), un disc hereu d'una tradició que va dels Byrds i els Zombies als Jayhawks i Teenage Fanclub. Masdéu ha necessitat vuitanta concerts per saber què serà. "He anat fent molt bolos experimentant amb diferents formats: des de concerts que jo en dic miniatures, jo sol amb la guitarra acústica i ensenyant les cançons com si estigués al menjador de casa, fins a actuacions amb la banda elèctrica de cinc músics", explica. Entre els dos extrems ha trobat un quartet "semielèctric, semiacústic", amb el qual està tancant una gira que avui passa per Barcelona (amb Joan Dausà com a convidat), demà per Canet de Mar, dissabte per Calella i el 9 de febrer per les Borges Blanques. "Amb aquest últim format m'hi sento molt còmode, i m'ha donat les pistes per encarar el pròxim disc", diu.

Cap a una psicodèlia més folk

"Aquests dos anys de picar pedra han sigut molt útils. Ara crec que he trobat una mica el vestit que m'escau", assegura. El propòsit del 2013 és preparar un disc amb un productor extern i defensar unes cançons a la manera de la "vella escola", la de grups que treballaven amb melodies que "s'aguanten amb una guitarra acústica".

En el nou disc Masdéu farà dissabte. "Seguiré parlant de sentiments molt personals, però musicalment faré una mica de neteja eliminant arranjaments", avança. El camí mira cap a un horitzó d'una psicodèlia més folk, com la d'alguns dels seus referents. "Una mica més folk segur que sí que serà", diu.

stats