Enbreu
Cultura 28/06/2013

Joan Garí presenta la seva novel·la 'El balneari' a Mallorca

La novel·la relata la història d'un escriptor acabat de divorciar que cercarà apagar la seva desolació i crisi personal en la qual es troba immers viatjant a un poble de muntanya conegut per les seves aigües medicinals

A. Z.
1 min

PalmaHomenatge a Thomas Mann

L'escriptor Joan Garí (la Plana, 1965) ha viatjat fins a Mallorca aquesta setmana per presentar-hi la seva nova novel·la, El balneari . Ahir, concretament, visità Consell, mentre que dimarts presentà el seu llibre a Palma. L'escriptor revelà que la novel·la és "una mena d'homenatge a La muntanya màgica i al seu autor, Thomas Mann.

La novel·la relata la història d'un escriptor acabat de divorciar que cercarà apagar la seva desolació i crisi personal en la qual es troba immers viatjant a un poble de muntanya conegut per les seves aigües medicinals. Allà s'instal·larà en el balneari, "que més que un balneari és realment un lloc un poc ridícul". Però trobarà la complicitat del capellà del poble, "un home molt d'esquerres i enfrontat per la seva ideologia al Bisbat", amb qui mantindrà una amistat dialèctica.

D'assaig, novel·la i poesia

Joan Garí començà les seves incursions en el món de la literatura de la mà de l'assaig, publicant, entre d'altres, El que cal saber sobre el valencià (1911) i Un cristall habitat (1999). Així mateix, en el camp de la narrativa, s'estrenà amb el dietari Les hores fecundes (2002), seguida de Senyals de fum (2006), i les novel·les On dormen les estrelles (2005) i La Balena blanca (2007). A més, ha abastat la poesia amb Poema d'amor en dos temps (1999) i la narrativa de viatges amb la recent obra Viatge pel meu país (2012).

stats