Cultura 10/11/2012

Joan Carles I de 'Polònia': "S'ofenen més els papistes que el Papa"

'Sigo siendo el rey' El rei polonès de 'La família irreal' entona, entre d'altres, el famós 'corrido' mexicà. Vestit de militar, diu que aconsegueix dir tot el text de l'obra sense llegir-lo

L.s.
2 min
Toni Albà interpreta el patriarca de 
 La família irreal.

Monarca, ¿ja està recuperat dels seus mals per actuar al teatre?

Pensa que tinc els millors metges del país i no em costen ni un duro. És sanitat pública! Em curen fins i tot dels ensurts que em dóna la família.

El musical aconsegueix reunir tots els Borbons, cosa difícil.

Sí, tots menys els infants, que estarien corrent per aquí fent nosa i les escenes de sexe les hauríem de fer amb dos rombes. Bé, de sexe no n'hi ha, però hi ha moments de crisi...

Per què?

Perquè hi ha situacions, totes imaginàries, eh?, en què la monarquia comença a tenir ensopegades i la gent del carrer no està gaire contenta. Ens hem de posar sota protecció.

¿L'espectacle repassa algunes ficades de pota seves?

Sí, sí, els elefants, les escapades que de tant en tant faig perquè em toqui l'aire, escopetes i embolics. A més, ho anem actualitzant, és un espectacle obert. I no em fa vergonya. La majoria de coses la gent ja les sap i n'hi ha algunes que encara estan per descobrir, ja ho veureu. Hi ha passadissos, llocs per amagar-se, quadres, escenes que podríem fer si fóssim gent normal del carrer...

¿És cert que els reis són tan planers com diu el mite?

Més que campechanos som campestres. En algun moment sembla que visquem en un càmping. A mesura que avança l'obra haurem de degustar què significa ser persona humana.

Us ha afectat la crisi?

No sé què és això, però m'han dit que també ens han retallat. A mi, les ungles i els cabells. Un 4% és terrible, encara que no sàpigues quant cobres.

¿És la crisi el que us ha portat a fer de comediants?

En certa manera, ens convertim en els reis de l'escenari. Va ser idea d'Antoni Sóller, el capo de la banda cultural-terrorista-televisiva de Crackòvia i Polònia . I vam pensar que estaria bé fer el salt, jo ja el faig de tant en tant.

No esteu ofesos amb Polònia ?

S'ofenen més els papistes que el Papa. La gent del meu entorn s'ofèn per res. Si fos per mi, els muntaria una cadena de televisió perquè fessin 24 hores de sàtira política i social. Ens ho passaríem bomba.

stats