Publicitat
Publicitat

Jaume Ciurana afirma que l'obra de Subirachs s'hauria d'exposar al MNAC i al Macba

El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona creu que aquests dos museus haurien d'allotjar part de la col·lecció personal de l'artista si s'arriba a un acord amb la família

El tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana, considera que el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) haurien d'albergar part de la col·lecció de l'escultor Josep Maria Subirachs si s'arriba a un acord amb la família.

Josep Maria Subirachs, mort fa poc, havia seleccionat un conjunt de més de 300 obres de la seva col·lecció privada, entre dibuixos, pintures i escultures, per exposar-les a l'Espai Subirachs, un projecte impulsat per l'obra social de la Caixa Penedès que es va abandonar després de la crisi bancària.

En declaracions a l'agència Efe, Ciurana ha considerat que "Subirachs és un dels grans artistes de la Catalunya del segle XX i entenc que el lloc natural on hauria de mostrar-se la seva obra seria el MNAC, i algunes peces concretes, pel que van significar d'avantguarda, probablement al Macba".

Ciurana ha advertit que "algunes d'aquestes peces són propietat de la família", de manera que ell no vol pressuposar "què vol fer la família amb les peces". "Nosaltres estem a la seva disposició absoluta i així ho he transmès a la família, per intentar preservar la memòria, el llegat cultural i artístic de Subirachs", ha dit el tinent d'alcalde de Cultura.

El regidor recorda que es pot crear un espai específic sobre un artista quan es té una col·lecció determinada. "En el cas de Subirachs, nosaltres no estem encara en aquest supòsit, però si la família manifestés alguna voluntat en aquest sentit, seria qüestió de seure a veure si és possible. Estem disposats a parlar del que convingui", ha subratllat Ciurana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF