FESTIVAL DE CINEMA DE CANES
Cultura 15/05/2011

Jack Sparrow navega per la Croisette

Josep Lambies
2 min
Els dos pirates protagonistes, Johnny Depp i l'espanyola Penélope Cruz, van acaparar tota l'atenció de la premsa i el públic durant la presentació de la pel·lícula. Coses de l' star system .

Enviat especial a canesL'estrena de la quarta entrega de Pirates del Carib va obrir ahir la primera jornada passada per aigua de Canes 2011. Potser va ser casualitat, o potser una maledicció del subtítol d'aquest nou episodi de les aventures de Jack Sparrow, On Stranger Tides (en marees misterioses). Però, encara que va arribar a ruixar de valent, el temporal no es va agitar prou com per espantar la massa que cada dia fa cues davant les portes del Palais des Festivals, pidolant una entrada. Això sí, gairebé tots els incondicionals de la saga van renunciar al vestit de nit i es van posar barrets de corsari i samarretes marineres, convençuts que era la millor manera de rebre Johnny Depp. L'estrella, però, els va decebre: ni rastes, ni drap vermell, ni ulls embetumats. Les úniques peculiaritats eren les inconfusibles ulleres de sol blaves, el mocador despuntant per la butxaca de l'armilla ratllada i un barret més sicilià que caribeny.

La premsa estava convocada a dos quarts de nou del matí per a la primera projecció del film, a la sala del Théâtre Lumière -immensa com un oceà i mig-. A migdia, la crème de la crème de l'equip es col·locava davant dels centenars de càmeres amb el flaix preparat davant del photocall del Palais des Festivals. El director del film, Rob Marshall, que després de tres entregues ha pres el relleu a Gore Verbinski, es mirava el càsting amb devoció. "Estimo molt aquesta gran família", declarava Marshall davant dels milers de periodistes acreditats. Jerry Bruckheimer, el productor, se'l mirava i deia, amb l'admiració d'un bon grumet: "Marshall és el gran capità d'aquesta nau". A bord del vaixell, hi ha molts altres viatgers que també es dediquen a desplegar les veles, com Penélope Cruz, Astrid Berges-Frisbey, Sam Claflin, Ian McShane i Geoffrey Rush.

Noves entregues

"El personatge de Jack Sparrow és una estranya barreja entre una estrella de rock and roll del segle XVII de l'estil de Keith Richards, i la mofeta d'animació Pepe le Putois", deia Johnny Depp. L'actor, que ha treballat frec a frec amb cineastes de renom com Tim Burton o Jim Jarmusch, va afegir que considerava aquest personatge com un dels cims en la seva carrera d'intèrpret. Amb la mateixa eufòria raonava Penélope Cruz quan explicava que actuar al costat d'algú com Johnny Depp és tot un honor. "Ja havíem coincidit fa més de deu anys al rodatge de Blow . Continuo sent una gran admiradora de la seva manera de treballar i de la seva creativitat". Cruz va dedicar també unes paraules a la seva germana Mónica, que la va substituir en algunes escenes, quan l'embaràs començava a ser incompatible amb el personatge.

N'hi ha que pensen que Pirates del Carib pot ser d'aquelles marques que periòdicament llancen al mercat una nova seqüela. "Nosaltres treballem per a les persones", deia Rob Marshall, "aquesta és una pel·lícula d'acció i aventures per a tota la família". On Stranger Tides manté el pols de les tres anteriors. Hi ha tresors, sirenes, cames de fusta, llegendes i una font poderosa que pot donar la immortalitat. Depp deia: "Mentre segueixi agradant a la gent, hi ha Jack Sparrow per a estona".

stats