PROJECTES

Ja hi ha solar per a la Caixa de Música

L'Ajuntament de Palma i la Conselleria de Cultura han acordat la cessió d'un solar entre les barriades de Llevant i la Soledat per ser la seu de l'Orquestra Simfònica de les Balears

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i el tinent de batle de l'àrea Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, han signat aquest dimecres la concessió, per part de l'Ajuntament de Palma, dels terrenys on s'ubicarà la futura seu de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que estarà dins del projecte Caixa de Música.

El solar cedit pel Consistori és una parcel·la del carrer Brotat, de 2.898 metres quadrats, situat entre la barriada de la Soledat i Llevant. Per part de l'Ajuntament, Noguera ha incidit que és un "lloc estratègic" i espera que aquest projecte serveixi per revifar la vida social i cultural de la zona.

El projecte inclou la construcció d'un centre anomenat Caixa de Música com a seu de la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears (Fundatur), que albergarà els assajos de l'orquestra, concerts extraordinaris i esdeveniments culturals. Segons l'acord signat entre el Govern i l'Ajuntament de Palma, la Fundació es compromet a generar activitats periòdiques destinades a fomentar la participació de la gent del barri del seu entorn, a més dels grups musicals de la ciutat.

La consellera Ruth Mateu ha agraït “la implicació total des del primer dia de l'Ajuntament per fer els tràmits necessaris per a aquesta cessió. També hem d'agrair la feina que s'ha fet des de la direcció artística i la gerència de l'Orquestra, i a Fundatur, l'aportació de dos milions d'euros que farà possible l'inici d'aquest projecte”.

Per la seva banda, el director artístic, Pablo Mielgo, ha assegurat que no podrien tenir millor notícia que veure com els tràmits per aixecar la Caixa de Música tiren endavant, segons recull la nota informativa del Govern. "Sense una pedra que hi sigui darrere perquè soni la música, aquesta no pot ser una realitat. Per tant, només podem donar les gràcies a tots els implicats", ha comentat.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF