ARA Llegim
Cultura 25/08/2013

Cinc llibres inèdits de Salinger podrien ser publicats aviat

Segons el documental que ha de ser estrenat a principis de setembre, l'escriptor volia que es donés a conèixer material que mai abans ha vist la llum a partir del 2015

Ara
1 min

BarcelonaSegons informa 'The New York Times' avui, el llegat literari de J.D. Salinger podria créixer ben aviat. El documental 'Salinger', que ha de ser estrenat a principis de setembre al festival de Toronto, revela els plans editorials imminents per part dels hereus, Matthew Salinger i Colleen O'Neill –fill i vídua de l'autor–, que de moment no han confirmat ni desmentit les afirmacions.

El documental explica que Salinger volia que fossin publicats cinc llibres seus després de morir. Els títols haurien de veure la llum a partir del 2015, i inclouen un volum de relats inèdits, entre els quals hi ha 'The last and best of the Peter Pans' [L'últim i millor dels Peter Pans], un llibre titulat 'The Family Glass', que afegiria cinc narracions a les que ja han estat publicades i un assaig sobre la filosofia religiosa dels Vedanta, de la qual Salinger era seguidor. Els dos títols restants serien una novel·la ambientada a la Segona Guerra Mundial i basada en el seu primer matrimoni, i una 'nouvelle' sobre les experiències bèl·liques de l'escriptor.

stats