MÚSICA

Ivan Ferreiro construeix un nou edifici amb forma de cançons a 'Casa'

L'artista actua aquest dissabte, 16 de setembre, al Teatre de Lloseta en el cicle NitsCúbiques 

Ivan Ferreiro en una actuació. / EFE/ VICTOR LERENA

Ivan Ferreiro arriba aquest dissabte, 16 de setembre, al Teatre de Lloseta. Ho fa per presentar-hi el seu darrer disc, ' Casa', però també interpretarà temes antics en solitari i de  Los Piratas. Serà "un repertori divertit perquè la gent s'ho pugui passar bé i sigui un concert ple d'emoció", diu el músic. "Perquè, com deia Calamaro, canvii emoció per cançó", ha afegit. 

El músic frissava de tornar a Mallorca: "Estava trist perquè no em cridàveu; des de 2014 que no venia a actuar". Després que aquest estiu hagi fet gira per tot l'Estat, es retrobarà amb el públic illenc per inaugurar la tercera temporada de les  NitsCúbiques, el cicle d'esdeveniments socioculturals organitzat per l'Ajuntament de Lloseta i que, per a aquesta edició, compta amb Lomusic Espectacles com a promotora del concert. La temporada arranca amb l'artista gallec com a cap de cartell i amb el col·lectiu  Intrvl AV en l'àmbit artístic.

Ferreiro compon els seus propis temes, que parlen de coses "de veritat" perquè la gent "s'hi sent identificada, és la màgia de la cançó, no poden ser totes autobiogràfiques perquè hauria de viure moltes vides per poder-les contar". Les lletres en els seus temes són essencials, "uns textos per ser contats", relata l'artista. 

El darrer treball discogràfic de l'artista, ' Casa', s'ha editat en format CD, edició especial, personalitzada i numerada, i també en vinil. "Som un apassionat del so del vinil; de fet, si us hi fixau les úniques botigues de discos que han sobreviscut a la crisi han estat les que venien vinils, a Vigo tan sols en queden dues", apunta el músic.

En aquest treball, Iván Ferreiro no està tot sol. Quan va tornar a casa, a Gondomar, a finals del 2014, estava disposat a passar un any sabàtic, però inesperadament va començar a tenir suficients idees per construir un nou edifici amb forma de cançons i, tot i que ha tractat d'escriure un disc sobre la realitat, la soledat i la llibertat, realment no ha estat sol ni un moment. 

A Lloseta actuarà amb la banda al complet, set músics sobre de l'escenari amb bateria, baix, guitarres, teclat i veu. La cita és aquest dissabte, 16 de setembre, al Teatre de Lloseta a partir de les 22 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF