La il·lustradora sueca Ingela P. Arrhenius, cap de cartell del Tinta Il·lustre 2019

El festival de l'àlbum il·lustrat i infantil a Mallorca arriba a la seva segona edició amb el doble de convidats i amb l'organització, com a novetat, d'unes jornades professionals

Tinta Il·lustre, el festival de l'àlbum il·lustrat i infantil comptarà amb la presència d'11 il·lustradores i il·lustradors destacats en l'àmbit estatal que participaran en diverses activitats (totes gratuïtes) del 8 al 12 de maig al pati del Quarter General Luque d'Inca. 

Després de la bona acollida l'any passat, el festival –organtizat per la llibreria Ratacorner– arriba a la seva segona edició amb el doble d'il·lustradors convidats, que participaran en una trentena d'activitats. Enguany, a més, visitarà l'esdeveniment una il·lustradora internacional, la sueca Ingela P. Arrhenius, que ve a Mallorca per primera vegada. Arrhenius és reconeguda pel seu estil naïf i amb una forta influència de l'art gràfic dels anys 50 i 60, i durant els seus vint anys d'activitat ha il·lustrat desenes de llibres, segells, objectes de papereria, teles, vaixelles...

Els altres convidats són Marta Altés, Lyona, Raquel Díaz Reguera, Canuzales, Miguel Bustos, Jose i Javier Bizarro, Mariona Tolosa, OyeMAthias, Max i Nívola Uyà. Tots ells participaran en tallers, contacontes, xerrades, exposicions, signatures de llibres, etc. 

La principal novetat d'enguany és la programació d'unes jornades professionals per a il·lustradors, editors i estudiants, que tindran lloc a l'hotel Innside Palma Center. Es faran aquest divendres i hi haurà conferències, speedmeeting entre editors i il·lustradors, xerrades sobre creativitat i una mostra de projectes.

L'any passat, unes 1.000 persones varen visitar el festival, i enguany els organtizadors esperen que augmenti l'assistència. "La selecció de convidats respon als nostres gustos, tal com feim amb els llibres a Ratacorner", ha explicat Miquel Ferrer, organitzador de l'esdeveniment. Ferrer ha destacat que si bé abans la il·lustració sovint era un complement del text, "avui té la mateixa importància o més". Considera que el 'boom' de la il·lustració és manté, ja que allò que més es ven són llibres infantils. "A més, molts d'ells parlen de temàtiques que trenquen estereotips o miren d'ensenyar altres valors".

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF