LLIBRES
Cultura 02/06/2013

'Inferno', de Dan Brown, amb l'ARA el cap de setmana vinent

Ara
2 min

BarcelonaEl nou llibre de l'escriptor nord-americà Dan Brown, Inferno , es podrà comprar amb l'ARA el cap de setmana vinent. El 8 i 9 de juny es podrà adquirir amb el diari per 22,5 euros. A Inferno (Empúries/Planeta), el professor de simbologia Robert Langdon, obsedit amb els símbols, els codis secrets i les conspiracions d'abast mundial, emprèn una carrera contra rellotge per desencriptar els missatges ocults a la Divina Comèdia de Dante Alighieri.

Dan Brown, que té una disciplina fèrria a l'hora d'escriure -es lleva a les 4 del matí i escriu fins a les 12-, va descobrir el llibre de Dante quan tenia 18 anys i va quedar impressionat. A la novel·la l'enemic del professor Langdon és Bertrand Zobist, un home misteriós i molt preocupat per l'apocalipsi previst a la Divina Comèdia i pel creixement desmesurat de la població mundial . Els quatre mil milions de la dècada dels setanta es convertiran en vuit mil d'aquí no gaire. Zobist vol posar fi al creixement desbocat amb una estratègia mortífera. Dan Brown, com en les seves novel·les anteriors, afronta la literatura com un joc. La fórmula convenç: els seus llibres ja han trobat 200 milions de lectors.

Malgrat aquest èxit aclaparador, en la presentació del llibre que l'escriptor va fer a Madrid, assegurava que no es considera ni de bon tros cap estrella literària: "Em passo la vida a les fosques, assegut davant l'ordinador. Treballo set dies a la setmana", assegurava. I afegia: "Només molt de tant en tant deixo aquesta solitud i faig vida social. L'escriptor no és cap celebrity . Per mi la celebrity és el llibre".

Dan Brown és autor de grans èxits editorials com Àngels i dimonis , El gran engany , Fortalesa digital i El símbol perdut. Amb El codi Da Vinci , que ja ha estat traduït a més de 50 llengües, se li van obrir moltes portes. Ara són molts els especialistes i investigadors que s'ofereixen a ajudar-lo. L'Església catòlica també el vigila molt de prop i no aprecia gaire el joc literari d'aquest autor nord-americà.

stats