En breu
Cultura 03/06/2011

Incendi als Méliès

1 min
Incendi als Méliès

Un quadre elèctric cremat va causar l'incendi que va obligar a evacuar una trentena de persones als Cinemes Méliès, situats al carrer Villarroel de Barcelona. Tot i l'abundant fum que va provocar el foc, tothom va sortir sense problemes i no hi va haver cap ferit ni cap afectació greu a l'edifici.

El cos de bombers va rebre l'avís cap a un quart de vuit del vespre i en uns trenta minuts van poder sufocar el foc. Un cop van acabar les tasques d'extinció, Carles Balagué, el propietari dels Méliès, va accedir a l'interior de la sala i va comprovar que el foc havia destrossat la cabina de projecció, la zona més cara del cine. "No sabem quan tornarem a obrir -va lamentar-, serà un procés llarg".

Balagué, que compagina la gestió dels Méliès amb la realització i producció de pel·lícules, va explicar que amb la crisi, la baixada d'espectadors i la retallada de subvencions les finances de la sala ja eren "una mica complicades". Tot i que la voluntat de reobrir els cinemes és ferma, no sap "d'on trauran el finançament". "Estic una mica preocupat -va confessar Balagué-, però sóc un optimista acèrrim i penso que si ens hem sortit d'altres situacions pitjors, confio i desitjo que aquesta també la podrem salvar".

stats