Incart arriba a la 12a edició amb rècord de participació

Per segon any consecutiu, la mostra, amb vuit punts d'exposició, estarà oberta durant un mes

Un total de 76 artistes de diverses nacionalitats participen en la 12a edició d’Incart. La convocatòria artística enguany bat el rècord d'inscrits i l’organització ha hagut de descartar 14 propostes. Han estat 90 els projectes que s’hi han presentat enguany, cosa que demostra la consolidació de la mostra i la fama que ha anat agafant en els darrers anys, en què s’ha assolit la xifra de 2.000 visitants als diferents espais expositors.

La mostra Incart estarà oberta del 18 al 16 de juny i omplirà vuit escenaris de la ciutat: el claustre de Sant Domingo, el casal Cas Metge Cifre, el Centre Sociocultural, la galeria Can Marc, Sa Quartera Centre d’Art, el centre parroquial de Santa Maria la Major, el Casal de Cultura i la fundació Es Convent. La inauguració tindrà lloc al claustre aquest proper divendres a les 20 h.

D'entre les novetats d’enguany, el regidor de Cultura, Antoni Rodríguez, ha destacat l’exposició a Sa Quartera dels treballs de les Conferències Poètiques combinats amb peces artístiques. "A final d’any editarem un llibre amb set treballs d’artistes plàstics, en aquest cas fotògrafs i pintors, relacionats directament amb textos de les Conferències Poètiques", ha explicat a la presentació de la nova edició d’Incart.

Artistes sirians

Com a segona novetat, el regidor ha remarcat la presència del grup musical Hansky i d’artistes sirians a la mostra que es farà a Es Convent Veus de Damasc. Des de l’equip organitzador d’aquesta nova edició d’Incart, David Campaner ha posat en valor el fet que per segona vegada la mostra estigui oberta un mes "gràcies a la difusió que se n'ha fet a través de les xarxes, que està donant el seu fruit, i també pel contacte personal".

Enguany participen en la mostra Incart 13 artistes de Mèxic, país al qual, més endavant, es traslladarà una selecció d’artistes que ara exposen a la mostra inquera, segons que ha explicat el comissari Marcos Vidal.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF