Incajazz aposta per la qualitat musical local i internacional

Els concerts del festival es faran els quatre diumenges del mes de juliol

El claustre de Sant Domingo serà l'escenari dels quatre concerts del Festival Incajazz que es faran a les 21 h durant tots els diumenges del mes de juliol. De nou, s'ha posat una entrada-donatiu de 2 euros, que es destinarà a un projecte solidari entre la federació UNAC i el patronat de Joan XXIII.

El batle en funcions, Virgilio Moreno, el regidor de Cultura en funcions, Antoni Rodríguez, el director del Conservatori d'Inca, Marcelino Minaya, i els representants d'UNAC i la Fundació la Caixa, Óptica Florida i Caixa Colonya han presentat la nova edició del festival. 

"És una edició amb oferta variada de jazz, en què cada grup està especialitzat en estils diferents. Amb aquesta heterogeneïtat, creim que l'esdeveniment serà més atractiu", ha declarat Rodríguez. De fet, amb la programació s'ha fet una aposta clara per la qualitat d'artistes locals, però també nacionals i internacionals.

Incajazz s'ha convertit en una cita obligada per a tots els amants del jazz. Des de l'Ajuntament d'Inca, conscients de la força que aquest festival té i que augmenta, es vol fer una passa més, i que no sigui tan sols música, sinó, a més, un retorn social. És per aquest motiu que des de l'edició de l'any 2016 es construeixen projectes socials al voltant d'un festival com Incajazz.

La passada edició es va destinar a un projecte de teatre per als usuaris del centre de la Fundació Es Garrover d'Inca, amb una recaptació de 3.500 euros, que s'ha destinat a aquest projecte. En aquesta edició els doblers aniran destinats a UNAC i s'intentarà, com sempre, arribar al màxim d'usuaris i d'entitats per tal de garantir el màxim aprofitament i retorn del festival com a eina social. D'aquesta manera, es posaran en marxa uns tallers de dansa i música destinats als monitors de les residències de l'entitat.

El 7 de juliol el festival comença amb l'actuació d'Eva Fernández. L'artista presenta el que serà el seu proper disc, 'Yo pregunto', un trio en què ella canta i toca el saxo soprano acompanyada per una guitarra elèctrica i una bateria.

El diumenge 14 de juliol, el quintet Dejazzvu debutarà al festival. Hi haurà músics destacats del panorama. L'Orquestra Simfònica, la Banda Municipal de Palma i el Conservatori Superior són els orígens dels músics d'aquest projecte, que conjuga experiència amb musicalitat. Un estil fresc i ple amb què es podrà gaudir dels resultats de l'aula de jazz.

El 21 de juliol serà el torn de Muriel Grossmann, d'origen austríac. La saxofonista (alt, soprano i tenor) Muriel Grossmann ha tocat amb bandes de diversos estils.

El darrer concert, dia 28 de juliol, serà a càrrec de la Glissando Big Band, que pretén oferir un repertori de jazz i swing proposant un recorregut pels diferents artistes i big bands que varen consolidar aquest estil.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF