Inca celebra el desè aniversari de la declaració de la Sibil·la com a Patrimoni de la Humanitat

El musicòleg Francesc Vicens Vidal serà aquest dilluns (19.30 h) al Museu del Calçat i la Indústria per descobrir als assistents tots els secrets d'aquest cant

El municipi d'Inca commemorarà aquest dilluns, amb una conferència, el desè aniversari de la declaració del cant de la Sibil·la com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Així, el musicòleg Francesc Vicens Vidal serà aquest dilluns, 16 de novembre, a les 19.30 hores, al Museu del Calçat i la Indústria d’Inca per descobrir als assistents tots els secrets d'aquest cant.

L es investigacions relacionades amb la Sibil·la de Vicens Vidal, que també està especialitzat en Història de l'Art,  varen servir per donar suport a la candidatura del cant al Llistat de Béns Immaterials de la Unesco. La declaració arribà el 16 de novembre de 2010, en una sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial que es va dur a terme a Nairobi (Kènia). 

Així mateix, Vicens Vidal va rebre el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel com a jove investigador per part de l'Obra Cultural Balear. 

El batle d'Inca va dir fa uns dies, durant la presentació d'aquesta celebració, que la declaració de la Unesco "va ser una fita de gran rellevància per al patrimoni cultural de Mallorca". El regidor de Patrimoni del municipi, Andreu Caballero, va afegir que no volien deixar passar "l'oportunitat de recordar-la i reivindicar aquest fet tan important". 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF