Impuls a l’art escènic menorquí

Pedra en Viu s’estrena com una mostra per presentar nou propostes locals a Lithica, en el marc de Pedra Viva, un festival que es consolida en la setena edició

Aquests divendres, dissabte i diumenge té lloc a Lithica la mostra escènica menorquina Pedra Viva, nou propostes locals, en el marc del festival Pedra Viva, que, en la seva 7a edició i amb l’exponencial creixement del certamen no volia perdre la presència menorquina.

La mostra aspira a convertir-se en un mirall de referència del talent escènic menorquí. A més, ofereix un espai perquè els artistes representin la producció pròpia, a partir d’una convocatòria oberta, en la qual el requisit era que almenys un dels integrants de la proposta fos de Menorca o hi residís.

Joan Taltarull, director del festival, expressa la seva sorpresa per l’alta qualitat i professionalitat de propostes que han rebut, tot i ser la primera edició d’aquesta convocatòria, oberta a totes les disciplines: dansa, teatre o performança. El festival mateix ja és singularment eclèctic, així com ho és l’espai. Lithica és una pedrera d’on surten les pedres que conformen la ciutat, rica en diversitat.

Pedra Viva convoca un públic especialitzat de programadors i crítics d’arreu de l’estat espanyol. Alguns que ja són habituals al festival i d’altres hi aniran expressament, amb la intenció que les peces programades, a més de ser gaudides pel públic menorquí puguin ser programades fora de l’illa.

La convocatòria de la mostra inclou un premi del públic de 500 euros per a la millor representació. Entre les obres hi ha moltes estrenes, que juguen amb l’espai i s’adapten a la ubicació. Els creadors tenien carta blanca per presentar la seva proposta, entre ells i l’organització s’han seleccionat els emplaçaments òptims per a cada peça.

A cadascuna de les tres jornades s’han seleccionat propostes de diversitat de disciplines, complementàries també per generar un recorregut a les diverses pedreres de Lithica.

Programació

Per a aquest divendres s’havia programat el projecte de música i dansa històrica Il gesto Armónico, la peça de microteatre Aquest Sol, i és per tots? i la proposta teatral Recreo.

Aquest dissabte a les 18 h, la jornada comença amb la peça de dansa contemporània Pelegrins a l’amfiteatre. Al laberint s’hi farà la performança participativa Acció I. Per què em falta aire quan respiro? i la coproducció teatral Los Paños de Ganchillo.

Demà diumenge comença amb Tango, un espectacle de teatre i música. A continuació, la coreografia de Cuenta Atrás. La cloenda de la mostra serà l’obra de teatre Lucrècia, una joia de la literatura neoclàssica en català.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF