Música

Concerts imprescindibles del Festival Tradicionàrius

Eliseo Parra inaugura una edició que tancarà el grup Luar Na Lubre el 28 de març

Eliseo Parra

Centre Artesà Tradicionàrius, 16 de gener

Nom fonamental de les músiques ibèriques d’arrel, Eliseo Parra obre el festival amb la presentació de Cantar y batir, el disc que va enregistrar durant el confinament.

Cocanha

Centre Artesà Tradicionàrius, 5 de febrer

Caroline Dufau i Lila Fraysse posen en joc la polifonia occitana i les percussions a Puput, l’àlbum produït per Refree que van presentar l’any passat a la Fira Mediterrània de Manresa.

Les Violines

Centre Artesà Tradicionàrius, 7 de febrer

Vespre de celebració per felicitar el 25è aniversari de Les Violines, la formació creada per Simone Lambregts que tantes coses ha aportat a l’escena folk catalana.

Sabor de Gràcia

Centre Artesà Tradicionàrius, 12 de març

Rumba al C.A.T amb Sabor de Gràcia, que també estan de celebració. La banda liderada per Sicus Carbonell fa 25 anys que eixampla els límits de la rumba catalana.

Rodrigo Cuevas

Palau de la Música, 19 de març

Una de les novetats del Tradicionàrius 2021 és l’aliança amb el Palau de la Música que es concreta en dos concerts: el del Barcelona Gipsy BalKan Orchestra (el 14 de març) i el de “l’agitador folklòric” Rodrigo Cuevas. El músic asturià arriba amb l’espectacle Trópico de Covadonga.

Pep Gimeno ‘Botifarra’

Centre Artesà Tradicionàrius, 21 de març

Botifarra en format íntim i despullat. És a dir, amb el guitarrista Miquel Pérez Perell i tota la potència de la veu al servei de les tonades populars.

Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic

Centre Artesà Tradicionàrius, 26 de març

La cloenda oficial del festival serà cosa de la nova aventura de Joan Garriga, autor del disc El ball i el plany: notable comunió de rumba, cúmbia i cançó.

Luar Na Lubre

Centre Artesà Tradicionàrius, 28 de març

El Tradicionàrius 2021 té un afegit de volada: l’actuació de la llegendària formació gallega Luar Na Lubre, que fa uns mesos va publicar l’àlbum Vieiras e vieiros, historias de peregrino.

Quan un concert és “un tros de fusta” enmig del mar

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF