Els habitatges de l'Ibavi a Sant Ferran, nominats al premi Mies van der Rohe 2019

El projecte d'edifici social Life Reusing Posidonia, dirigit per Carles Oliver, competirà pel Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea

Una nova bona notícia per a l'equip de l'Ibavi, dirigit per l'arquitecte Carles Oliver i el seu projecte de 14 habitatges socials al municipi de Sant Ferran a Formentera. La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han anunciat aquest dimecres les 40 obres seleccionades que competiran pel Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe 2019.

L'obra Life Reusing Posidonia ha estat guardonada amb alguns dels premis més prestigiosos d'arquitectura, com el NAN al millor habitatge plurifamiliar del 2017 o el FAD d'arquitectura el 2018.

El de l'equip de Carles Oliver és l'únic edifici de Balears seleccionat per al guardó. La primera llista de nominats es va extreure de 383 projectes d'arreu d'Europa, i d'aquests, se n'han seleccionat 40. Les obres seleccionades es troben a 17 països Europeus. 7 es troben a França, 6 a Espanya, 4 a Bèlgica, 3 a Àustria i 3 a Dinamarca. Alemanya, Irlanda, Itàlia, els Països Baixos i Romania tenen dues obres seleccionades i Albània, Estònia, Finlàndia, Polònia, Portugal, Sèrbia i Eslovàquia, una obra cadascun. Per primera vegada, hi ha obres seleccionades a Albània, Sèrbia i Eslovàquia.

El jurat està compost per Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Stefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, María Langarita i Frank McDonald, que han seleccionat 40 obres que destaquen les oportunitats i les tendències de l'arquitectura actual al territori europeu: reutilització i adaptació, habitatge i cultura.

En la selecció de les 40 obres, el programa de cultura és el més representat amb 15 obres (museus, centres culturals, teatres musicals i un auditori/centre de congressos). Hi ha 6 edificis relacionats amb l'educació (escoles, edificis universitaris i biblioteques); 5 obres d'habitatge col·lectiu; 3 construccions d'ús mixt; 2 de caràcter industrial i 2 habitatges individuals, i una obra relacionada amb la salut, una amb infraestructures, una amb oficines, una amb benestar social, una altra amb esport i oci, i una amb urbanisme.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF