CÒMIC

Una exposició dedicada als poetes visuals del periodisme

La mostra 'Humor gràfic i premsa a les Illes Balears' s'inaugura aquest dimarts al Casal Solleric de Palma

El Clúster de Còmic de les Illes Balears organitza l'exposició ' Humor gràfic i premsa a les Illes Balears' com a colofó del festival Còmic Nostrum al Casal Solleric de Palma. La mostra presenta un recull de l'obra d'autors, dibuixants i guionistes que participen de la tasca informativa en la premsa de les Balears.

La feina de l'humorista gràfic és posada en relleu en aquesta exposició que s'inaugura aquest dimarts al Solleric, una especialitat periodística de gran complexitat que implica capacitat de síntesi i intensitat d'una crònica i un article d'opinió. És un treball que darrerament està d'actualitat a causa de l'onada de comiats que han rebut professionals de diferents mitjans que han donat peu al manifest #HumorAmenazado, signat per centenars d'humoristes gràfics.

La mostra és comissariada per Rafel Vaquer i hi trobam diferents formats com la tira còmica, l'acudit o la caricatura, habitualment amb capçalera de secció pròpia i a vegades com a col·laboració puntual, amb periodicitat diària o setmanal.

Entre els autors de la mostra hi ha: Arpo, Balaguer, Bibi, El Chopo, Fito, Franky, Gustavo, Jaume Ramis, Joan Pla, Max, Mendiola, Miquel Salvà, Palmer, Pau, Pedro Sureda, Pepe, Pere Joan, Pinto, Tatum, Tomeu Pinya, Tueldús (Ferran Aguiló i Bartomeu Seguí), Vaquer, Xam i Zaca.

A més, l'exposició fa un homenatge històric del gènere a la premsa amb treballs de Pere Quetglas, més conegut pel nom de ' Xam' a la revista 'Foch y Fum' (1931-1934), sèries mítiques com 'Coses d'en Calafat' de Pere Sureda, etc. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF