La 'Història de la medicina' de Josep Miquel Vidal es presenta a l'Institut d'Estudis Catalans

Per garantir la supervivència i la viabilitat de l'Enciclopèdia de Menorca, el Consell fa una aportació anual de 15.000 euros

La vicepresidenta primera i consellera insular de Cooperació Local, Maite Salord, va presentar ahir a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans el volum de l'Enciclopèdia de Menorca 'Història de la medicina', obra pòstuma de Josep Miquel Vidal Hernández. Salord va compartir la presentació amb el director de l'Enciclopèdia, Miquel Àngel Casasnovas.  Durant l’acte es varen projectar vídeos i imatges d’arxiu i també varen intervenir Pepe Pardo-Tomás, que es va encarregar de la conferència 'La darrera aposta intel·lectual de Josep Miquel Vidal: com construir la història de la medicina de Menorca', i Antoni Roca-Rosell, amb 'Josep Miquel Vidal, historiador de la ciència'.

Maite Salord recorda que "l'any 2014, just un any després de la sobtada mort del seu cofundador i principal promotor, la continuïtat de l'Enciclopèdia no estava garantida, a causa de les greus dificultats econòmiques que, si no se solucionaven, acabarien fent-la inviable". A més, la consellera insular de Cooperació Local ha destacat "el seny i el sentit institucional que es va acabar imposant. L'Obra Cultural de Menorca i els autors varen obtenir finalment el suport del Consell Insular, de tots els ajuntaments de l'illa i el Govern balear, per garantir la supervivència del projecte", afegeix Salord. 

Segons Salord, "pels volts del 2005, Vidal ja tenia clar que la viabilitat de l'Enciclopèdia a llarg termini implicava instituir una fundació que assumís la feina que fins aleshores havia fet l'Obra Cultural de Menorca, l'entitat que des de l'inici i fins llavors havia assumit el repte enorme de coordinar i publicar l'Enciclopèdia. El 2014 el Consell es va convertir en el principal finançador d'aquest projecte, al qual aporta 15.000 euros anuals.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF