Cultura 26/09/2011

Els Herman Dune fan la cançó de l'espot a la Fàbrica Damm

Marta Salicrú
1 min
YaYa Herman Dune no va triar  el millor repertori de què es capaç el duo francès.

Barcelona.Dissabte al vespre, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, no calia un sisè sentit per adonar-se que, per a bona part del públic que omplia la cantonada de Rosselló amb Cartagena, el concert del duo francès Herman Dune -ampliat a trio en directe- va acabar quan el grup va tocar I wish that I could see you soon , la banda sonora de l'anunci d'Estrella Damm d'aquest estiu i el motiu pel qual el trio tocava a l'Antiga Fàbrica aquesta Mercè.

Molts anticipaven el hit des de l'inici del directe, i un cop va sonar, l'interès va decaure. Els Herman Dune tampoc no ho van posar gaire fàcil. Els dos últims discos de la formació, Next year in Zion (2008) i el recent Strange moosic (2011), tenen poques cançons de pop-folk lluminós a l'estil del tema de l'espot, inclosa en el brillant Giant (2006), i bastants temes propers al rock progressiu. Tot i que YaYa (veu i guitarra) i Néman Herman Dune (percussió), impecables pel que fa al so, no van deixar al tinter Tell me something I don't know , primer senzill del nou disc i germà bessó del tema de l'espot, un setlist amb poc ritme va matar el ganxo dels temes festius.

Trio d'asos

Era ben diferent l'ambient a la plaça de Joan Coromines, darrere el CCCB i el Macba, amb una oferta rodona. El singular duo basc Single, el pop electrònic del murcià Parade i la xilena Javiera Mena van fer vibrar un públic bastant més minoritari però molt més entregat, que no va escampar la boira ni amb la pluja, com va agrair Parade. El revival del pop dels vuitanta de la diva xilena la va convertir en una de les triomfadores del BAM 2011.

stats