Hauser & Wirth més a prop de Menorca després de l'aprovació del Pla de l'illa del Rei

L'Ajuntament de Maó aprovarà dijous en el ple el Pla Especial, tràmit necessari per a la viabilitat de la galeria 

L'Ajuntament de Maó aprovarà dijous en el ple municipal el Pla Especial de l'illa del Rei, tràmit necessari perquè el projecte dels galeristes Hauser & Wirth es converteixi en una realitat. Les diverses al·legacions que s'han presentat han estat rebutjades i la iniciativa privada té el camí lliure per iniciar el procés per consolidar la seva arribada a Menorca.

Cal recordar que la inversió total dels galeristes Hauser & Wirth en aquesta ubicació del port de Maó s'elevarà als quatre milions d'euros, segons han confirmat a l'ARA Balears fonts pròximes a la galeria. A més, la previsió és iniciar els treballs de remodelació a final del pròxim mes o a començament de març. El període d'execució serà d'un mínim de nou mesos, circumstància que impossibilitarà l'obertura de la galeria abans de la temporada turística. 

La iniciativa privada preveu la rehabilitació i gestió de l'edifici Langara i dues construccions annexes, així com la restauració de l'edifici principal i el manteniment de l'illa del Rei. La galeria d'art de Menorca s'unirà, d'aquesta manera, a les que Hauser & Wirth gestiona a Zuric, Londres, Los Angeles, Nova York i Somerset.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF