Mona Hatoum recull avui el premi Trobades Albert Camus a la sala polivalent de Sant Lluís

El jurat decidí atorgar per unanimitat aquest guardó a l'artista libanesa pel seu compromís i originalitat en una vida d'èxit però al mateix temps reivindicativa 

La sala polivalent Albert Camus de Sant Lluís acollirà a partir de les 19.00 h la cerimònia d'entrega del primer premi Trobades Albert Camus. L'artista Mona Hatoum rebrà el guardó com una de les persones conceptuals més originals i compromeses. Hatoum va néixer al Líban en una família palestina que es va veure obligada a exiliar-se a Londres, ciutat que la va formar personalment i artísticament. 

Mona Hatoum ha destacat la creació d'aquest reconeixement "com una bona fórmula per mantenir viu el llegat de l'escriptor Albert Camus". A més, l'artista ha reconegut que se sent emocionada per rebre el premi i perquè "sempre he pensat que els artistes visuals seríem relegats davant els escriptors. M'alegr que no sigui així". D'altra banda, l'artista admet que "els meus treballs pretenen ser universals. No faig referències directes, preferesc ser subtil i que cada individu ho pugui ubicar a la zona de conflicte respectiva", sentencia Hatoum. 

El president del jurat del premi Trobades Albert Camus és Juan Manuel Bonet, director de l'Institut Cervantes, i està integrat per l'escriptor marroquí Tahar Ben Jelloun, la catedràtica de Filosofia Victòria Camps, el periodista i director de l'Escola d'Humanitats de Barcelona Josep Ramoneda i la presidenta de la Societat d'Estudis Camusians, Agnès Spiquel. L'obra de Mona Hatoum s'exposarà l'any que ve a l'Institut Valencià d'Art Modern.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF