Habitar un personatge amb la tècnica Meisner

“Actua abans de pensar. Els teus instints són més honests que els teus pensaments”

“Actua abans de pensar. Els teus instints són més honests que els teus pensaments”. Sanford Meisner (1905-1997) va ser un actor i professor d’interpretació de nacionalitat nord-americana, que va desenvolupar un mètode interpretatiu conegut avui dia com la tècnica Meisner.

L’actriu i assessora Yolanda Vega, durant dos dies, va impartir el taller Introducció a la tècnica Meisner, un curs de direcció d’actors, destinat tant a directores com a actrius.

La tècnica treballa amb la memòria emocional a través d’una sèrie d’exercicis dissenyats per desenvolupar i afinar els instruments i les eines interpretatives de l’actor, per poder habitar cadascun dels personatges interpretats en la seva essència, i un cop acabada la interpretació sortir del rol, sense identificació ni implicació. Ben al contrari que el sistema Stanislavski, que proposa la identificació i la simbiosi amb el personatge.

La tècnica es basa en la cerca de la rel viva a partir de les relacions amb les persones més rellevants es creen històries fictícies i amb els vincles amb aquestes persones es recreen fets que el personatge abandona un cop acabada l’actuació.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF