Publicitat
Publicitat

Teatre

'El drac d'or', 'Els justos', 'HARKET [protocolo]' i 'Equilibristes', finalistes del BBVA de Teatre

Els quatre espectacles es representaran a Vic i Calldetenes durant el maig i el 2 de juny es coneixerà el guanyador

Aquest dimecres s'han fet públiques les quatre obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2014, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA. Els espectacles finalistes són 'El drac d'or' de la companyia Teatre Invisible, 'Els justos' de la companyia AlGalliner, 'HARKET [protocolo]' de PanicMap i 'Equilibristes' de Farrés Brothers i Cia.

Els quatre espectacles es representaran el 2 i el 16 de maig a L'Atlàntida de Vic i el 9 i el 23 de maig al Teatre Auditori de Calldetenes. L'Atlàntida de Vic, nou espai d'exhibició del premi, acollirà les representacions d''El Drac D'Or' (2 de maig) i de 'HARKET [protocolo]' (16 de maig). L'Auditori Teatre de Calldetenes acollirà 'Els justos' (9 de maig) i 'Equilibristes' (23 de maig).

El guanyador, que es coneixerà el 2 de juny a la Sala Ramon Montanyà de l'Atlàntida de Vic, farà una gira per Catalunya de quatre representacions valorada en 16.000 euros. Els finalistes, per la seva banda, rebran 900 euros. A més, es concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes i també es rendirà homenatge a Montserrat Carulla. L'actriu catalana rebrà un premi en reconeixement a la seva trajectòria. Com a novetat, també es lliurarà un guardó de reconeixement especial al Grup de Teatre Social de Femarec.

Les quatre obres finalistes s'han seleccionat entre 99 propostes teatrals: 76 provenien de Catalunya i 23 de la resta de l'Estat espanyol. Aquesta és la 14a edició del Premi BBVA de Teatre, amb un jurat format per cinc professionals del món del teatre i presidit per Sergi Belbel, autor, director teatral i ex director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Al 2013 es el guanyador del Premi BBVA de Teatre va ser l'espectacle 'Hotot', de la companyia Cascai Teatre.

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF