XV PREMIS DE LA MÚSICA
Cultura 29/04/2011

Guardons per a Serrat, Savall, Bonet i Amargós

Marta Salicrú
2 min

Barcelona.Diversos artistes catalans han estat guardonats en la XV edició dels Premis de la Música, que atorga l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música -fundada per la SGAE i la Societat d'Artistes, Intèrprets o Executors (AIE)- i que premia treballs musicals de l'any anterior. Joan Manuel Serrat ha rebut el premi a la millor cançó per Hijo de la luz y de la sombra , inclosa al disc homònim en què musica el poeta Miguel Hernández amb arranjaments de Joan Albert Amargós. Amargós, per la seva banda, ha rebut el premi al millor arranjador per la seva feina al disc de Serrat i al de Tomatito amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, Sonata Suite . És el seu dotzè Premi de la Música.

Després de rebre un Grammy en l'última edició, Jordi Savall s'ha emportat el Premi de la Música al millor intèrpret de clàssica per l'àlbum La viola cèltica II . Savall interpretarà aquest repertori en directe el dimecres 4 de maig a les Drassanes Reials de Barcelona. La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet ha estat premiada en la categoria de millor cançó en català per la versió de La dansa de la primavera inclosa al disc Bellver , en què revisa el seu repertori en clau simfònica. I un altre grans èxits guardonat ha estat el dels barcelonins Macaco, El vecindario , millor disc de pop, en què repassen la seva trajectòria amb convidats especials.

El grup basc Delorean (millor cançó de música electrònica per Stay close ) i Mala Rodríguez (millor disc de hip-hop per Dirty bailarina ), establerts a Barcelona, també han estat premiats. Rosendo, millor disc i millor disc de rock per A veces cuesta llegar al estribillo , i La Shica, premi a l'autora i a l'artista revelació, són, amb dos premis cadascun, els grans guanyadors. Els premis es lliuraran el 18 de maig al Teatre Arteria Coliseum de Madrid.

stats