El Govern destinarà 20 milions d'euros a operacions de conservació i arts escèniques suspeses pel covid-19

Es tracta d'una quantitat que inicialment havia d'aportar el programa operatiu Feder de Catalunya

El Govern destinarà 20 milions d'euros a finançar operacions dins l'àmbit dels equipaments d'arts escèniques i musicals, l'àmbit de la gestió i conservació de patrimoni cultura i l'àmbit dels equipaments museístics entre el 2021 i el 2023. Així ho ha acordat aquest dimarts després de celebrar la reunió del consell executiu. Segons ha detallat la Generalitat en un comunicat que recull l'ACN, es tracta d'una quantitat que inicialment havia d'aportar el programa operatiu Feder de Catalunya –és a dir, fons europeus– però que va quedar suspesa per pal·liar l'emergència sanitària.

L'aportació es farà amb càrrec a pressupostos d'exercicis futurs procedents de la partida de transferència a l'Oficina de Suport de la Iniciativa Cultural (OSIC) del departament de Cultura. De cara a l'any 2021, les actuacions tindran un pressupost de 9 milions d'euros, mentre que les quantitats per al 2022 i 2023 seran de sis i cinc milions d'euros, respectivament.

A aquesta partida de 20 milions d'euros cal sumar-hi una transferència de crèdits per un import de 7 milions d'euros que va aprovar el Govern la setmana passada amb l'objectiu d'atendre diverses línies de convocatòries i actuacions inscrites en plans sectorials del departament de Cultura per al cofinançament del programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF