MÚSICA

Gossos s’acomiada en família de la gira del 22è aniversari

La banda catalana omple el Teatre de Lloseta en un concert especial organitzat per l’ARA Balears

Unes 200 persones van omplir el Teatre de Lloseta en el darrer concert de la Gira 22 de Gossos. En un ambient de caliu i complicitat, els manresans van obrir el micro i van convidar els assistents a pujar a l’escenari i a cantar alguns dels grans èxits de la banda.

El grup, un dels més destacats de la segona fornada del rock c atalà, ha celebrat els 22 anys de carrera amb una sèrie d’actuacions en les quals han repassat els grans èxits de la seva discografia, que ja comptabilitza tretze discos. El darrer, Zenit, publicat enguany, també va tenir presència en el repertori oferit a la localitat mallorquina. Amb tot, el públic es va deixar endur per la nostàlgia i va demostrar que coneix millor les cançons de sempre. El concert es va allargar més de dues hores.

Format íntim

La banda, com ha estat habitual en aquesta gira, es va situar enmig dels espectadors. Aquesta escenografia, segons van explicar els components, pretén crear un joc dins l’espai més íntim del grup, el local d’assaig, on s’origina tot: la idea, l’estructura, el diàleg i la inspiració. La idea, afegeixen, és trencar fàcilment el vidre invisible que sovint separa el grup de l’espectador. “Trobàvem que era el moment de fer quelcom diferent, per fer balanç de tots aquests anys que fa que actuem plegats. Hem intentat cercar un format en el qual ens trobàssim còmodes amb el públic”, va explicar Natxo Tarrés, veu i guitarra, a l’ARA Balears, organitzador del concert.

Un cop tancada la gira, Gossos se centrarà a promocionar Zenit. Es tracta, segons la banda, del colofó d’una carrera musical amb la combinació perfecta de totes les seves etapes. Hi trobareu, per tant, melodies i veus a dojo, fusta de les acústiques i metalls de les elèctriques amb dosis d’electrònica i teclats com mai.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF