Publicitat
Publicitat

ARA LLegim

Gaudí i el Sant Greal, protagonistes del nou thriller de Glenn Cooper

El novaiorquès presenta la novel·la 'La piedra del fuego' (Grijalbo) ambientada en una Barcelona misteriosa i mística 

L'escriptor novaiorquès Glenn Cooper combina a 'La piedra del fuego' (Grijalbo), Barcelona, Gaudí i el Sant Greal, la recerca del qual ha estat segons Cooper "un tema recurrent des de fa 700 anys". El thriller literari reflecteix les visites de l'arquitecte a Montserrat on sent una connexió amb el Sant Greal i allà decideix portar a terme el projecte de la Sagrada Família.

Cooper assegura que el fet d'incloure Gaudí en les seves novel·les és en part una mostra d'agraïment pel suport i la rebuda dels lectors barcelonins de la seva obra i ha parlat de la dificultat de recrear un personatge que és venerat per la majoria. "Cal anar alerta per no ofendre a ningú" ha assegurat. L'escriptor ha ambientat la novel·la a Barcelona per "la seva història d'amor amb aquesta ciutat".

Autor d'obres com 'La biblioteca dels morts' i 'El llibre de les ànimes' publicades per Ara Llibres, l'escriptor ha avançat que actualment treballa en una novel·la sobre el Vaticà que en anglès es titularà 'Devil will come'.