LITERATURA
Cultura 30/06/2013

Jordi Nopca i la Viladrich reben els premis del Gremi de Llibreters a Girona

Aquest dissabte s'han entregat els premis del II Memorial Pere Rodeja a Girona. El sector anuncia que les vendes dels llibreters han caigut més d'un 25% en els últims quatre anys

Acn
2 min

GironaEl Gremi de Llibreters de Catalunya ha registrat una caiguda de més del 25% de les vendes en els últims tres o quatre anys i les perspectives a curt termini no són molt optimistes. "Encara no hem tocat fons i ara cal fer un esforç per suportar el temporal, buscar nous projectes i potenciar la col·laboració entre nosaltres", ha ressaltat el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura. "Ara farà un any que vam obrir un portal web de cooperació perquè puguem tenir els productes digitals igual que les grans corporacions", ha detallat. Segons Daura, les noves tecnologies són una gran oportunitat que cal veure com un repte. "Actualment els llibres electrònics o 'eBooks' només suposen un 3% del total però va pujant", ha subratllat. L'únic gènere que ha sortejat el descens són les obres dedicades al públic infantil i juvenil. "Aquests llibres tenen un preu competitiu, per a totes les butxaques, i si les famílies han de fer un esforç ho fan amb els menuts i els pares es queden sense les seves novel·les", ha explicat.

Unes dades que suposen un bri d'esperança per al sector. "Això ens mostra que hem de ser optimistes perquè la línia de nous lectors generacionals es mantindrà", ha assenyalat. Segons Daura, el món dedicat al voltant del llibre és un àmbit "curiós", molt atomitzat. "Cada llibreria és un món però la crisi ens ha mostrat que cal cooperar entre tots", subratlla.

Aquestes dades s'han donat a conèixer durant l'entrega de premis del II Memorial Pere Rodeja que s'ha celebrat a Girona i on s'ha reconegut la trajectòria i implicació amb el sector del periodista Jordi Nopca –que ha assegurat que el guardó és "tot un honor" que li donarà forces per continuar amb la seva feina periodística– i del responsable de la llibreria 'la 2 de Viladrich', Rafael Rovira –"Per a nosaltres ha estat una gran sorpresa, és el fruit d'un treball de cada dia i significarà un impuls", ha dit.

stats