Cultura 07/08/2013

La Generalitat protegeix ara el claustre de Palamós

El conseller Ferran Mascarell ha encarregat un nou informe independent sobre el conjunt i es va reunir amb el professor Gerardo Boto i el geòleg Màrius Vendrell, que en defensen l'autenticitat. L'any passat el departament de Cultura va afirmar que el claustre és una reconstrucció del segle XX amb elements antics

Ara
1 min
UN CLAUSTRE DE LUXE  El claustre de Palamós,  instal·lat al jardí d'una luxosa finca privada, no era romànic sinó del segle XX.

BarcelonaEl cas del claustre romànic del Mas del Vent torna a revifar. L'any passat el departament de Cultura va emetre un informe que sostenia que el conjunt és una recreació del segle XX amb alguns elements històrics, però ara la qüestió pren un nou rumb. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha demanat que s'iniciï un expedient per protegir-lo a la direcció general de Patrimoni, i ha encarregat un nou informe independent a Eduard Carbonell, catedràtic d'història de l'art, exdirector del museu nacional i exdirector general de Patrimoni de la Generalitat.

El claustre estarà protegit tan aviat com l'expedient sigui incoat. L'any passat, el dictamen del Govern va deixar la protecció de l'obra en mans de l'Ajuntament de Palamós i es va inscriure en l'inventari de patrimoni català.

Des que el professor d'història de l'art Gerardo Boto va treure el cas a la llum pública, les seves investigacions han avançat: fa pocs mesos va afirmar en un congrés a Portugal que el claustre de Palamós podria ser el de la seu vella de Salamanca. Mascarell es va reunir amb ell al juliol, i el conseller també es va trobar amb Màrius Vendrell, el geòleg expert en patrimoni que defensa que les galeries del claustre són autèntiques.

stats