Gegants de Mallorca i Eivissa a Menorca i cavalls menorquins a Mallorca el Dia de Balears

També es potenciaran les activitats de foment de valors com el 'Futbol per a la igualtat', que es durà a terme a totes les illes

La cultura i la tradició menorquina seran uns dels al·licients a la pròxima celebració del Dia de les Illes Balears. El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern balear, Josep Claverol, ha presentat el programa, juntament amb els responsables del Consell Insular de Menorca, en un acte que ha servit per deixar constància de l'agermanament de totes les illes de l'Arxipèlag malgrat les diverses singularitats pròpies. 

Claverol ha destacat la "descentralització" de les activitats. La idea, segons el director general d'Acció Exterior, és "propiciar l'intercanvi perquè totes les illes acullin activitats o artesans procedents de les illes veïnes". Per la seva banda, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha assenyalat que el pròxim 1 de març és el moment adequat per "fomentar l'intercanvi d'activitats entre illes, cadascuna amb les seves particularitats però encaminades cap a una mateixa direcció".

Per a aquest any s'ha elaborat un programa atractiu i coherent amb la diversitat de la ciutadania de les Balears. D'aquesta manera, es potenciaran les activitats de foment de valors com el 'Futbol per a la igualtat', que es durà a terme a totes les illes. D'altra banda, Menorca rebrà els geganters de Mallorca i Eivissa, i també comptarà amb un correfoc en el qual participaran colles de dimonis de Mallorca. Pel que fa a les activitats menorquines que s'efectuaran a les altres illes, cal destacar la participació de cavalls de raça menorquina a les activitats de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF