'Gaza', del mallorquí Carles Bover, seleccionat com a candidat a la nominació dels Goya

El curtmetratge, que ja ha obtingut diverses distincions, competirà en la categoria de Documental

El curtmetratge documental 'Gaza', codirigit i coproduït pel mallorquí Carles Bover Martínez i Julio Pérez del Campo, de Talavera, ha estat seleccionat com a candidat a la nominació en la pròxima edició dels premis Goya 2019, que es duran a terme el pròxim mes de febrer a Sevilla. El treball està coproduït també per El Retorno Producciones.

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ha anunciat els 32 treballs seleccionats per competir en la 33a edició dels premis Goya en les categories de Millor Curtmetratge d'Animació, Documental i Ficció.

'Gaza' va iniciar la seva trajectòria per festivals l'any passat i va obtenir més d'una trentena de seleccions dins i fora d'Espanya, a més de nombrosos premis, entre els quals destaquen el premi Picazo al Millor Curtmetratge Espanyol en el Festival de Cine Solidario de Guadalajara (FESCIGU 2017) i el Premi a Millor Curtmetratge Documental en el Festival Internacional de Curtmetratges de Torrelavega 2018.

El curtmetratge narra la vulneració de drets humans que pateix diàriament la població palestina a la franja de Gaza, davant un panorama desolador i de postguerra en el qual tracten de sobreviure. Conta un viatge a través de les seves ciutats, la seva gent i també, d'alguna manera, de la seva història sota l'ocupació d'Israel.

Durant les setmanes vinents, els membres de l'acadèmia realitzaran les votacions per decidir els treballs que optaran als premis Goya.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF