El periodista Rafel Gallego, nou Autor Resident del teatre Principal

L'escriptor ha estat seleccionat per l'obra 'La brigada invisible', la qual tracta de les dures condicions laborals de les cambreres de pis

El periodista i dramaturg Rafel Gallego ha guanyat la beca d'Autor Resident del teatre Principal del segon semestre del 2019. Gallego ha estat seleccionat en la segona convocatòria i s'ha enduit l'ajuda gràcies a l'obra 'La brigada invisible', la qual explora i visibilitza  les dures condicions laborals de les cambreres de pis, també conegudes com a kellys.

El jurat, format per cinc personalitats importants de la cultura balear, es va reunir aquest dimarts 25 i va elegir Gallego d'entre quatre candidatures. La valoració ha considerat que la temàtica tractada és urgent i pot "aportar argumentari i elements de millora per al canvi social". El jurat ha volgut "donar continuïtat a iniciatives temàtiques que ja han estat tractades" al Principal i també donar veu al sector de les cambreres de pisos "des d’una perspectiva no dogmàtica".

Gallego s'ha emportat 2.500 € amb aquesta beca i disposarà d'una sessió de tutoria dramatúrgica sobre la peça en col·laboració amb la Sala Beckett de Barcelona. Així mateix, el teatre Principal es compromet a produir una lectura dramatitzada del text acabat de 'La brigada invisible' .

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF