MÚSICA
Cultura 18/06/2013

Gairebé 400 concerts en un Mas i Mas Festival que s'estrenarà a la Sala Apolo

Al MUHBA hi haurà concerts de música clàssica dedicats al centenari de l'Associació Música da Camera

Acn
2 min

BarcelonaL'11è San Miguel Mas i Mas Festival oferirà prop de quatre-centes actuacions repartides per diverses sales i clubs de la ciutat el mes d'agost. Enguany s'incorpora al festival un nou espai, la Sala Apolo, amb quatre actuacions al llarg del mes: Hermeto Pascoal Grupo o la Sun Ra Arkestra, entre d'altres. Com ja es va avançar, la inauguració anirà a càrrec d'Imany i la barcelonina Sara Pi al Palau de la Música, mentre que la clausura serà per a Andrea Motis i Joan Chamorro. Com ja és habitual, el Mas i Mas Festival també programa concerts al Palau de la Música, el Jamboree, Tarantos, Moog, MUHBA, l'Auditori.

El president del grup Mas i Mas, Joan Mas, recorda que l'any passat van registrar una assistència de 40.000 persones, i que amb la incorporació de la Sala Apolo "espera" que enguany el públic creixi en 4.000 persones. El festival programa enguany 125 espectacles (325 actuacions en total, donat els diversos "passis" d'alguns dels concerts) en vuit espais de la ciutat, i hi participen 591 artistes. El pressupost d'aquesta edició és de 420.000 euros.

Joan Mas ha recordat també que aquest festival va néixer per omplir de música Barcelona durant el mes d'agost, ja que és un període en què "no es programa música", segons assegura el promotor musical. "Amb quatre o cinc actuacions diàries i vuit espais" s'omple aquest buit al qual es refereix Mas, amb un públic tant local com estranger.

Una de les novetats de l'11a edició és l'acord de coproducció entre el festival i el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) que ha culminat en l'estudi 'Música, noucentisme, Barcelona', a partir del qual s'oferiran una sèrie de concerts al museu dedicats al centenari del naixement de l'Associació de Música da Camera. Aquesta entitat va ser una gran dinamitzadora de la música de principis del segle XX a Barcelona.

D'altra banda, el concert que des de fa uns anys organitza el certamen l'11 de setembre en homenatge a grans compositors catalans, enguany es traslladarà a L'Auditori i tindrà com a protagonista el compositor Joan Manén, amb la interpretació de l'obra 'Nova Catalònia'.

stats