Publicitat
Publicitat

Les restes de l'escriptor colombià Gabriel García Márquez es dipositaran a Cartagena de Indias

La seva família ha decidit que es quedin a la ciutat colombiana

Les restes de  l'escriptor colombià Gabriel García Márquez es dipositaran aquest desembre en una petita plaça d'un claustre universitari de la ciutat de Cartagena de Indias. Així ho ha decidit la seva família.

El guanyador del premi Nobel de literatura el 1982 va morir l'abril de l'any passat a Ciutat de Mèxic als 82 anys. Des d'aleshores diverses ciutats esperaven poder-se quedar amb les cendres de l'autor de 'Cien años de soledad', 'El coronel no tiene quien le escriba' o 'La mala hora'.

"És un veritable plaer i un honor que la família d'un dels personatges més il·lustres de la història del nostre país hagi decidit que les cendres reposin eternament a Cartagena", ha dit el governador del departament de Bolívar, Juan Carlos Gossaín. "Això potenciarà la ciutat com a destí turístic", ha afegit.

L'actriu britànica Katie Murray esculpirà un bust de l'escriptor que es col·locarà al lloc on es depositin les cendres. Les restes de l'escriptor arribaran des de Mèxic el 12 de desembre i es quedaran a la petita plaça Central del Claustre de la Mercè, on es troba la seu de la Universitat de Cartagena de Indias, molt a prop de la casa del Nobel, que es convertirà en un museu. A Cartagena, García Márquez també va fixar la seu de la Fundación para el Nuevo Periodismo Iberoamericano.

Els llibres que ens fan grans