Publicitat
Publicitat

Gabo, incinerat en la més estricta intimitat a Mèxic

Al comiat hi han assistit familiars i amics directes de Gabriel García Márquez. Les cendres es repartiran entre Colòmbia i Mèxic

Les cendres de García Márquez es repartiran entre la seva Colòmbia natal i Mèxic, on va viure 52 anys. Així ho ha confirmat l'ambaixador de Colòmbia a Mèxic, José Gabriel Ortiz, en declaracions als periodistes a la porta del domicili de Nobel. "A Mèxic se n'hi queden una part [de les restes] i penso que se'n pot portar una altra part després a Colòmbia". El diplomàtic diu que el seu país vol homenatjar l'escriptor, i la idea "es que reposin part de les cendres allà".

Aquesta matinada ha estat incinerat a Mèxic el cos de Gabriel García Márquez en estricta intimitat. Només hi han assistit familiars i amics directes. El Nobel de literatura Gabriel García Márquez, Gabo, va morir dijous als 87 anys. El dilluns serà homenatjat al Palau de les Belles Arts mexicà.

La casa de García Márquez, al sud de Ciutat de Mèxic, va ser visitada per personalitats i amics, però també per admiradors que hi van anar per deixar rams de flors a la porta de la residència. Cap de les personalitats que van visitar la vídua, Mercedes Barcha, ni els dos fills de García Márquez, Rodrigo i Gonzalo, va indicar la destí que tindran les cendres de l'autor.

"Somrient sempre, amb l'ànim amunt"

Un dels que va visitar el domicili va ser director de l'Institut Mexicà de Cinematografia (Imcine), Jorge Sánchez, amic de l'autor de 'Cien años de soledad' des de fa 40 anys i que l'havia visitat en les últimes setmanes.

"S'estava apagant, somrient sempre, amb l'ànim amunt", va dir Sánchez en declaracions als periodistes que feien guàrdia davant la residència de García Márquez. Al domicili del Nobel també hi van arribar mostres de condol destacades, com la de la cantant Shakira, que expressava el seu "condol més sincer".

L'atenció està enfocada ara en l'homenatge que se celebrarà dilluns a la tarda al Palau de Belles Arts de la capital mexicana, tot i que s'espera que a més d'aquest acte n'hi haurà d'altres per acomiadar a Mèxic García Márquez. El president colombià, Juan Manuel Santos, serà una de les personalitats que assistirà a aquest homenatge. S'espera que l'acompanyarà el seu col·lega mexicà, Enrique Peña Nieto, però encara no hi ha hagut confirmació oficial de la Presidència mexicana.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF