Gabi Beltrán presenta un nou volum d’‘Històries del barri’

El dibuixant Bartomeu Seguí torna a acompanyar-lo

Gabi Beltrán ens torna a sorprendre amb els relats de la seva història adolescent. Després de l’èxit del primer volumd’ Històries del barri, que va obenir el premi Ciutat de Palma 2010 i el premi de la crítica al millor còmic 2012, ara ens n’ofereix un altre volum, editat per Esquitx, amb el mateix títol i amb l’afegitó de Camins.

En aquesta ocasió també ha rebult la col·laboració del dibuixant Bartomeu Seguí, que ja va il·lustrar les primeres anècdotes adolescents de Gabi Beltrán.

Figura: la mare

De tota manera, si en el seu primer volum es va centrar en la figura del seu pare, amb qui va voler ajustar comptes, en aquest cas tanca una altra ferida, la que li va obrir la seva mare.

A Històries del barri. Camins, Gabi continua sent un adolescent protagonista que viu la berganteria als carrers amb els seus amics i, al mateix temps, tracta d’entendre la seva vida, a ell mateix i el que l’envolta. En aquesta època, també descobreix les drogues, el sexe, la delinqüència, a part del dibuix, la literatura com a vies de fugida a l’asfíxia que està envoltant la seva vida.

En una estructura similar a la del primer volum, Gabi Beltrán intenta establir una unió entre la veu actual del personatge, ja d’adult, amb el que va ser durant la seva adolescència complicada.

Des d’ahir Històries del barri. Camins ja és a la venda i també ahir se’n va fer la primera presentació a la llibreria de còmics Gotham. A més, dia 12 a les 20 hores el bar Flexas acollirà una festa a la qual assistiran alguns dels protagonistes.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF