Publicitat
Publicitat

La companyia Toneelgroep torna al Grec després de l'èxit de les 'Tragèdies romanes'

Aquest dimarts al matí presenta la programació del festival, que celebrarà el 40è aniversari de Dagoll Dagom amb una festa a la Font màgica de Montjuïc

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; Ramon Simó, el director del festival, i Jaume Ciurana, el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, han presentat aquest dimarts la programació de la pròxima edició del festival Grec. A l'abril ja es va anunciar l'espectacle que encetarà el certamen, 'M.U.R.S.', un 'smartshow' de La Fura dels Baus al Castell de Montjuïc.

El CCCB coproduirà dos espesctacles amb el festival: 'Shakespeare on the beat', amb hip-hop, rap i un b-boy en escena, a partir de 'Somni d'una nit d'estiu' i 'Nadia', un documental escènic on Nadia Ghulam relatarà la seva infantesa a l'Afganistan i el seu exili a Barcelona. En total, el Grec coprodueix 28 espectacles nacionals, 21 dels quals són de teatre, i 7 coproduccions internacionals.

El 16 de juliol se celebraran els 40 anys de la companyia Dagoll Dagom amb una Festa a la Font màgica de Montjuïc on es farà un repàs dels seus espectacles més coneguts.

El festival també presentarà espectacles de dos creadors únics de diferents generacions de l'escena catalana: 'Guillotina', de Iago Pericot, i 'Numax-Fagor-Plus', de Roger Bernat. Mentre que Pericot assegura que al seu espectacle el públic podrà prendre "decisions dràstiques", Bernat convertirà el Museu d'Arqueologia de Catalunya en una fàbrica d'obrers en lluita.

Aquests són alguns dels espectacles destacats que s'han presentat aquest dimarts:

Companyies internacionals

'La deu': La companyia Toneelgroep d'Àmsterdam torna a Barcelona després de l'èxit que va assolir l'any passat amb 'Tragèdies romanes', de Shakespeare. Enguany es podrà veure la versió escènica que la companyia ha fet de la novel·la 'La deu', d'Ayn Rand, un bestseller dels anys 40 on un arquitecte parla de la individualitat i l'altruisme, la inspiració i el compromís, la innovació i la tradició.

'Ubu roi': L'aclamada versió de l'obra d'Alfred Jarry que va fer Declan Donellan, de la companyia Cheek by Jowl desembarcarà al Teatre Lliure.

'Pare': Els Peeping Tom presentaran la primera 'Pare', la primera part d'un tríptic sobre pares, mares i fills. És una coproducció del Grec.

Companyies catalanes

'Nerium Park': L'obras amb què el dramaturg Josep Maria Miró va guanyar el Premi Quim Masó. Amb Roger Casaajor i Alba Pujol. A la Sala Pina Bausch del Mercat de les Flors.

'Vells temps': Sergi Belbel dirigirà aquest clàssic de Harold Pinter amb Sílvia Bel, Carles Martínez i Míriam Alamany. A la Sala Beckett.

'El testamento de María': Blanca Portillo és la protagonista de la versió que el cineasta Agustí Villaronga ha fet d'aquest monòleg de Colm Tóibín.

'La partida': Julio Manrique dirigirà aquest text de Patrick Marber amb Ramon Madaula, Andreu Benito, Joan Carreras, Marc Rodríguez, Andrew Tarbet i Oriol Vila. Al Teatre Romea.

'Krum': Carme Portaceli estrenarà aquesta obra de Hanoch Levin amb Pere Arquillué, Rosa Boladeras, Ferran Carvajal, Lluïsa Castell, Jordi Collet, Oriol Guinart, i Pepa López, entre altres.

'Bartomeu encadenat': Lluís Soler serà el protagonista d'aquesta obra de José Sanchis Sinisterra. El cor que inclou aquest espectacle estarà format per quinze graduats i graduades de l'Institut del Teatre, en la línia de la companyia jove creada conjuntament per l'Insitut del Teatre i el TNC.

Circ

'Rhum': El festival homenatjarà el pallasso Joan Montanyès posant en escena l'espectacle en que estava treballant quan va morir.

Dansa

'Wonderland': La inauguració oficial del certamen anirà a càrrec de Gallim Dance, que debutarà a Barcelona amb aquest espectacle.

'Sun', de la companyia Hofesh Shechter Company.

'Lonely Together': Una proposta conjunta de Gregory Maqoma i Roberto Olivan.

'Monòlit': Toni Mira estrena un nou solo onze anys després del seu primer solo, 'Loft', estrenat al Grec.

'Tauerbach': Alain Platel i les ballets C de la B, un dels grans referents de la dansa contemporània, també participaran a la nova edició del Grec.

El 'bailaor' Antonio Canales formarà part del repartiment de 'Romance de Curro "el Palomo"', un espectacle de Jaime Villanueva sobre la creació de Joan Manuel Serrat.

El públic en estat de setge

La Fura dels Baus obrirà el festival Grec amb 'M.U.R.S.'. Aquest espectacle representa un canvi respecte de les darreres edicions del festival, durant les quals s'ha obert el certamen amb un espectacle de carrer i concerts a l'avinguda Maria Cristina i al passeig Lluís Companys.

Segons la companyia, 'M.U.R.S.' és el primer 'smartshow' de la història, un espectacle-instal·lació que vol crear en el públic, que interactuarà amb dispositius mòbils, la sensació que experimenta un ciutadà assetjat. El muntatge està estructurat en cinc escenes principals i amb un final incert. L'objectiu de la companyia és esbrinar si els espectadors seran capaços o no d'associar-se i treballar plegats per aconseguir un bé comú: la seva pròpia llibertat. L'espectacle forma part del programa d'actes de commemoració del Tricentenari.

En el terreny musical, actuaran al Grec Marina Rosell, que interpretarà cançons de Georges Moustaki; Mayte Martín, que farà un homenatge a Juanito Valderrama, Enrique Morante i Chano Domínguez, i el Niño Josele. Albert Guinovart i la Banda Municipal de Barcelona hi oferiran una 'Nit de musicals'.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF