Cultura 10/04/2019

La Fundació Sa Nostra cedeix vuit obres d'art al Museu de Mallorca

Són quadres de final del segle XIX i començament del XX, declarades Bé d'Interès Cultural

E. Navarro
2 min
La exposició es podrà visitar fins finals de maig al Museu de Mallorca

PalmaLa Fundació Caixa Balears Sa Nostra ha cedit en règim de dipòsit vuit quadres reconeguts com a Bé d'Interès Cultural (BIC), de final del segle XIX i començament del XX, al Museu de Mallorca. Tres de les obres del fons de la fundació, que disposa de 450 peces, ja varen ser cedides el setembre del 2018 i formen part de la col·lecció permanent del museu. Es tracta de 'Vista de Palma des del Mollet' (1893), d'Antoni Fuster Forteza; 'Assalt a l'Harem' (1880), de Ricard Anckerman, i 'Can binimelis' (1901), d'Antoni Gilabert.

El contracte de cessió temporal dels altres cinc quadres es va dur a terme al gener. Són: 'Paisatge romàntic (devers 1840), de Bartomeu Sureda; 'Estany de Son Moragues capvespre (1904), de Joan Fuster Bonnín; 'Paisatge' (devers 1905), de Gaspar Terrassa; 'Paisatge de Deià' (1934), de Herman Bruck, i 'El Molinar' (1905), de Marius Michel. Els dos contractes signats tenen una duració de quatre anys, renovables automàticament si amdues parts hi estan d'acord.

Els vuit quadres es podran visitar fins a finals de mes de maig en una de les sales d'exposicions temporals del Museu de Mallorca. “Intentarem que la major part d'aquestes vuit obres passin després a formar part de la exposició permanent”, ha explicat Maria Gràcia Salvà, directora del Museu de Mallorca, durant la presentació.

Joan Pons, vicepresident de la Fundació Sa Nostra, ha expressat que aquesta cesió es fa perquè “creim que ha d'estar a l'abast del públic, i quin millor lloc hi ha que el Museu de Mallorca”. Per la seva banda, el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, ha exposat que es tracta d'un dipòsit “que va molt en consonància amb les polítiques del Consell de Mallorca respecte dels nostres propis fons d'art, dins aquesta idea que les obres d'art han de sortir dels despatxos, ja sigui d'institucions o entitats bancàries”.

Per últim, la consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Francesca Tur, ha destacat que “són vuit obres molt importants perquè són autèntics documents històrics de Mallorca i de Palma” alhora que també “representen la història de l'art de les Illes de, principalment, la segona meitat del segle XIX”.

stats