Francina Armengol, sobre l'exhumació de Franco: "És un dia històric"

La presidenta del Govern balear reclama "reparació per als milers de represaliats que encara descansen a les cunetes"

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha valorat l'exhumació de Franco a les xarxes socials i ha qualificat de "dia històric" aquest dijous, en què les restes del dictador han estat traslladades del Valle de los Caídos al cementeri d'El Pardo-Mingorrubio.

Armengol també ha reclamat "veritat, justícia i reparació per als milers de represaliats que encara descansen a les cunetes" per continuar dignificant la democràcia i ha assegurat que els seus pensaments "estan amb les famílies de les víctimes de la dictadura".

Per la seva banda, el president del PP balear, Biel Company, tot i no fer referència explícita a l'exhumació de Franco, ha acusat Pedro Sánchez d'intentar utilitzar "altres notícies" com a tapadora de les dades dolentes de l'atur. Una línia similar que ha utilitzat Joan Mesquida, diputat i portaveu adjunt de Ciutadans en el Congrés. "Avui les Balears registra un 15% més d'atur que fa un any i Pedro Sánchez està entretingut amb els ossos de Franco". 

El portaveu de Més Josep Ferrà ha utilitzat les xarxes socials per recordar totes les persones assassinades pel franquisme i pels seus familiars, especialment pels que encara no han pogut trobar els seus. La vicepresidenta del Parlament Gloria Santiago ha aprofitat aquest dia per gravar un vídeo en el que treia d'una capsa una figura retallada del dictador i ha representat l'exhumació. A més, ha fet una crida al president en funcions, Pedro Sánchez, perquè "queda molt franquisme per desenterrar". Finalment acaba el vídeo tirant al dictador al contenidor de rebuig. 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF