Publicitat
Publicitat

Fira B!, la nova proposta de promoció de les arts escèniques a les Balears

L'IEB i l'associació Illescena impulsen aquesta fira que es durà a terme a Palma el 16 i 19 de setembre. Neix, però, de la fusió del Sea Arts i la Fira Illescena

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), juntament amb l'associació de professionals del teatre i la dansa de les Balears, Illescena, promouen  Fira B!, una nova mostra de les arts escèniques de les Illes Balears que es durà a terme els dies 16 i 19 de setembre a Ciutat. Es tracta d'una plataforma de "difusió de l'escena balear per donar-la a conèixer en l'àmbit local, estatal i internacional", segons expliquen des de l'IEB. D'aquesta manera, servirà per "potenciar la contractació d'espectacles", alhora que s'intensificaran "les relacions de col·laboració bilaterals entre professionals" de les arts escèniques de diversos territoris.

La Fira B! neix de la fusió de dues plataformes de promoció de les arts escèniques creades recentment, com va ser la trobada internacional Sea Arts, promoguda per l'IEB i que es va fer al setembre de 2013, i la Fira Illescena, que es va dur a terme ara fa un any, impulsada per l'associació Illescena. Amb la nova mostra Fira B! s'han sumat esforços i s'amplia així "l'abast d'aquestes iniciatives ajuntant-les en una sola cita" i organitzada de manera conjunta.

A través d'una convocatòria que es va tancar el 12 de juny passat, es van rebre un total de 34 projectes entre dansa, teatre, titelles i cabaret musical de companyies, productores o empreses residents a les Illes. Finalment, la comissió integrada per professionals de l'àmbit de la cultura i creada per analitzar les propostes n'ha seleccionat un total de 19, les quals formaran part de la primera edició de Fira B!. A més, a la mostra es reuniran importants programadors internacionals, així com de la resta d'Espanya.

Durant els quatre dies que duri Fira B!, la xarxa d’equipaments públics i privats de la ciutat servirà d’aparador d’espectacles de diferents disciplines i formats. Hi haurà activitats adreçades només al públic professional i d'altres espectacles o celebracions diverses que seran obertes al públic general, ja sigui familiar, jove o adult.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF