ARTS ESCÈNIQUES

La Fira de teatre infantil i juvenil impulsa la indústria cultural de les Balears amb un major nombre d'espectacles

Milers d'espectadors han passat per Vilafranca durant la mostra d'enguany 

Parc de Josep Maria Llompart durant la Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears 2017. / GERARDO SANZ

Vilafranca tanca el teló de la  FIET 2017 donant les gràcies als milers d'espectadors que durant quatre dies varen omplir carrers i espais escènics del poble per gaudir de les més de 150 funcions que Sa Xerxa havia programat per a la quinzena edició del seu projecte més emblemàtic.

El poble es va omplir, especialment durant el cap de setmana, de famílies senceres que gaudiren, a més dels espais escènics habituals, de dos llocs nous: la teulera i el parc Josep Maria Llompart, on les instal·lacions de jocs educatius estaven farcides d'infants fins i tot diumenge i on la pluja només va aconseguir deslluir per moments alguns dels espectacles de carrer.

Aquesta edició "ha fet palès el caràcter social de la fira, que fou capaç d'atreure cap al teatre amb valors joves d'instituts, infants d'escoles, grups d'adolescents i pares i mares amb fills que es varen mesclar amb programadors de tot Espanya i Europa", assenyalen des de l'organització. "Els professionals se'n van de la FIET amb propostes teatrals de les Illes Balears, estatals i internacionals i ara començaran els processos de contractació de gires, que repercutiran a tota la indústria cultural de les Illes", diuen. 

Els programadors de les Balears també han pogut assistir a desenes d'estrenes d'alt nivell, que després es podran oferir als seus espectadors tancant un cercle de transmissió de cultura i valors per a joves que converteix la FIET en un esdeveniment no només cultural, sinó també educatiu, formatiu i social.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF