Publicitat
Publicitat

Cinema

La Filmoteca estrenarà un film inèdit d'Orson Welles

'Too much Johnson' és un film mut de 70 minuts que havia d'acompanyar un muntatge teatral del Mercury Theater

En la presentació que la Filmoteca de Catalunya ha fet aquest dimecres de la seva programació per al 2014, Esteve Riambau ha avançat que el centre estrenarà un film inèdit d'Orson Welles. Es tracta de 'Too much Johnson', una peça muda d'uns 70 minuts que Welles va dirigir el 1938, abans de rodar 'Ciutadà Kane', i que s'havia de projectar en tres fragments abans de cadascun dels actes d'una comèdia teatral del Mercury Theater.

La pel·lícula (protagonitzada per Joseph Cotten) no es va arribar a projectar mai i va desaparèixer, oblidada, fins que fa uns anys va ser localitzada en un magatzem italià, restaurada i estrenada per primera vegada en el darrer Festival de Pordenone. La projecció a la Filmoteca comptarà amb l'acompanyament musical del mestre Pineda, que actualitzarà la música que va composar Paul Bowles per a l'espectacle teatral original. 'Too much Johnson' es podrà veure a la Filmoteca el febrer del 2014.

El 2004, la Filmoteca acollirà retrospectives dedicades al cineasta català Jacinto Esteva, Jerry Lewis, Goran Paskaljevic, Billy Wilder i Jacques Demy, així com cicles temàtics dedicats al cinema de propaganda nazi, la Primera Guerra Mundial, la comèdia soviètica dels anys 20, el cinema més típicament 'british' i el els grans 'mad doctors' de la ciència-ficció. Tampoc faltaran les habituals cartes blanques, en aquest cas al cineasta Ventura Pons i al compositor-resident de l'Auditori Benet Casablancas.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF