La Film Mallorca Commission entrega els I Premis Mallorca de cinema

Javier García, Miguel Eef, Cales Boves, Julio Pérez, Edu Birrun, Nerea Ferrero, J. C. Rigo, Miquel Serra, Ruben Pérez, Carmen Molinar, N. Baden n'han estat els guardonats

La Film Mallorca Commission ha celebrat aquest dimecres la primera edició dels premis Mallorca de cinema. Amb l'objectiu de potenciar l'art cinematogràfic a les Illes i els seus artistes, a la gala s'ha valorat i guardonat allò que han aportat els artistes balears, i també de l'Estat, a la cultura cinematogràfica durant el 2019. L'organització ha dividit els premis en tres categories: professionals i artistes locals, professionals i artistes estrangers i producte final.

En l'àmbit local, els guardonats han estat Javier García, Aina Calleja, Ruben Pérez i Miquel Serra per Els ulls s'aturen de créixer; Miguel Eek per Ciutats dels morts; Carles Boves i Julio Pérez per Gaza; Edu Birrum per Pullman, i Nerea Ferrero i J. C. Rigo per Hostal Orión.

En l'anomenada categoria B, aquella que valora els artistes i professionals estrangers, els premiats són Carmen Molinar per Mírame i Nache Baden de Familie Wöhler auf Mallorca. Pel que fa a la categoria que valora el producte final, la Film Mallorca Commission ha guardonat el curtmetratge Kyoko, la pel·lícula Nacht Baden, el documental Ciutat dels morts i el llargmetratge Pullman.

Pedro Barbadillo, responsable de Film Mallorca Comission, ha volgut agrair a tots els presents "la seva implicació i compromís que han fet possible l'existència d'aquests premis". Barbadillo ha remarcat que l'objectiu dels guardons és "donar rellevància al cinema balear i oferir oportunitats als més joves".

Catalina Cladera també ha parlat a la celebració dels I Premis Mallorca de cinema i ha definit el cine com una "inspiració, és realitat i ficció, trasllada l'espectador a un altre món durant poc més d'una hora, sense moure's del lloc". Cladera ha volgut remarcar, a més, la "gran feina de promoció de la indústria cultural de Film Commission" i "els ha animat a continuar treballant per enaltir la cultura cinematogràfica balear".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF