Cultura 05/06/2013

França posarà en marxa un pla d'ajuda als llibreters independents contra la competència d'Amazon

La ministra francesa de Cultura, Aurélie Filippetti, ha avançat la preparació de "mesures molt fortes" contra la companyia nord-americana

Efe
1 min

BarcelonaLa ministra francesa de Cultura, Aurélie Filippetti, ha defensat aquest dimecres un pla d'ajuda a favor dels llibreters independents i, alhora, ha avançat la preparació de "mesures molt fortes" contra la companyia nord-americana de venda en línia Amazon, acusada de competència deslleial. "Tothom està fart d'Amazon", ha declarat Filippetti, i ha assenyalat que aquest sentiment existeix fins i tot al país d'origen de la companyia, els Estats Units, on s'han perdut 10.000 llocs de treball a les llibreries.

Filippetti també ha justificat les mesures que va presentar dilluns passat als professionals francesos, amb una partida suplementària de dos milions d'euros per al Centre Nacional del Llibre (CNL), i que s'afegeixen a les que s'havien donat a conèixer al març de nou milions. La ministra ha insistit que "cal respectar el preu únic del llibre", cosa que segons la seva opinió no fa Amazon en oferir una rebaixa del 5% i transport gratuït als clients que compren per internet.

stats