TEATRE

La Fiet de Vilafranca arriba als 14 anys divulgant teatre al públic infantil i juvenil

La XIII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears es prepara per a una nova edició que comença el proper 8 d'octubre

Han passat ja catorze anys des que es va organitzar la primera Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears celebrada al municipi de Vilafranca. Enguany, amb la seva tretzena edició, continua oferint una programació plena de teatre de qualitat i que manté la tasca de divulgació cap al públic infantil però en més reforç cap al públic juvenil.

Amb un total de 47 companyies i 101 funcions, el proper 8 d'octubre Vilafranca s'obre a més de 15.000 espectadors, els que va rebre l'any passat, però sobretot als gairebé 50 programadors illencs i d'arreu de l'Estat amb la principal intenció que duu a terme aquesta fira, la de treure a l'exterior les produccions fetes a les Illes. Així ho ha explicat aquest dematí el president de Sa Xerxa, Joan Gomila, que ha destacat "la vessant social" on oferiran funcions a associacions com la Fundació Amadip o Aproscom.

A la presentació també ha assistit el director de l'IEB, Josep Ramon Cerdà, institució que ha donat suport a la fira amb "9.000 euros, gairebé la meitat que l'any passat", ha afirmat Cerdà qui a més ha destacat que "hauria de tenir més suport econòmic" la Fira "i així ho volem aconseguir per a properes edicions". Per la seva banda, el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha definit la Fira com a "sinònim de qualitat" i que des de la institució insular "s'ha de fomentar la col·laboració a festivals com aquest". Finalment, el pressupost destinat per part del Consell ha estat d'uns 35.000 euros tot i què encara està pendent de resoldre's la convocatòria d'ajudes.

 

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF