OBRE ELS ULLS I DESPERTA ALBERT SALVADÓ METEORA LÍMITS DE LA... IAN BURUMA TRAD. AUKE OOSTERHOFF ARCÀDIA L'ENUNCIAT JOSEP-RAMON BACH LABREU EDICIONS
Cultura 16/11/2011

Ficció No-Ficció Poesia

Jordi Nopca
1 min

L'APARADOR

Albert Salvadó afegeix una peça més al puzle de novel·les històriques que publica des de l'any 1997. A Obre els ulls i desperta l'autor andorrà s'emporta els lectors cap al segle XVII. En la creació de la Comunitat Científica Universal té un paper especial l'astrònom Galileo Galilei. L'autor diu de la seva novel·la que està "plena de misteri", que té "un toc filosòfic que farà pensar més d'un, que amaga una història romàntica i obre una porta al futur".

Assagista nascut a l'Haia l'any 1951, Ian Buruma es pregunta pel concepte de llibertat en el seu últim llibre. Els valors que justifiquen la defensa de la llibertat són universals? Podria esdevenir una forma d'absolutisme, la llibertat? Com pot ser que la llibertat d'expressió -dret humà i requisit democràtic- pugui arribar a ser el detonant d'una intervenció militar? Buruma exposa els seus dubtes i arguments amb claredat i molta perspicàcia.

Josep-Ramon Bach ha esperat 23 llibres per donar a conèixer la seva poètica. L'enunciat és un llibre deliciós format per 666 poemes aforístics en què la seva aproximació lluminosa a la literatura exsuda entusiasme per tots els porus. Un petit tast: "Un vell poema es va acomiadar del món tot cantant La Traviata"; "Les busques del rellotge poètic cerquen el temps de viure i el desig de perdurar"; "Aquest poema viu un idil·li apassionat amb una avioneta".

stats