MÚSICA
Cultura 15/05/2013

El Festival Vida substituirà el Faraday

Vilanova i la Geltrú acollirà una cita musical per a 10.000 espectadors l'estiu del 2014

Xavier Cervantes
2 min

Barcelona.Vida és el nom del festival musical que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú a partir de l'estiu del 2014. D'aquesta manera es dóna continuïtat al Faraday, que aquest juliol s'acomiada després de 10 edicions. Entre els dos festivals, un que acaba i l'altre que arribarà, hi ha una relació que va més enllà de la geografia. De fet, el Vida neix impulsat per Sitback, una nova promotora en què hi ha implicada gent que ha participat en l'organització del Faraday

"Venim del Faraday, un festival que ha creat marca i que ha aportat valors afegits com ara una programació en què les actuacions no se solapen", diu el director del Vida, Dani Poveda. Aquest esperit es mantindrà en el nou festival, que neix amb ambició tot i la crisi. El Vida, que se celebrarà el primer cap de setmana de juliol de l'any que ve, tindrà unes dimensions molt superiors a les del Faraday. Passarà d'acollir 1.500 espectadors per jornada a estar preparat per rebre'n 10.000. Això significa abandonar el Molí de Mar, que serà substituït per dos espais: un de diürn a tocar de la platja on hi haurà concerts i altres activitats de les onze del matí a les sis de la tarda, i un altre, l'espai central del festival, que funcionarà quan tanqui el diürn i que s'allargarà fins a la matinada. "Tindrem un vessant marítim de dia i un altre vessant rural de nit", explica Poveda. Tanmateix, el Molí de Mar serà l'escenari dels concerts de la jornada prèvia del festival i després serà la seu de les trobades dels professionals.

Per acollir aquest vessant rural, el Vida compta amb el recinte de la Masia d'en Cabanyes, la gran casa d'estil neoclàssic on va morir el poeta Manuel de Cabanyes el 1833. Al voltant de la masia, que actualment els vilanovins fan servir com a zona de pícnic, hi haurà dos escenaris i altres espais destinats a activitats familiars, com ara "el bosc encantat". Un dels propòsits de l'organització és que el Vida sigui sostenible, seguint el model d'altres festivals del nord d'Europa. "No serem agressius ni amb el medi ambient ni amb la ciutat", assegura Poveda.

Manel, en la presentació del 2013

Tot i que el Vida arrencarà l'any que ve, el 20 de juliol d'aquest any hi haurà una jornada de presentació amb les actuacions de Manel, Will Johnson, Maika Makovski, Egon Soda, BeGun i Vàlius. Aquests concerts es faran a la Daurada Beach Club, un dels espais on el 2014 es faran les activitats diürnes del festival. L'any que ve, l'organització comunicarà les dues seus del Vida amb autobusos que faran el trajecte en deu minuts. També hi haurà facilitats per a les bicicletes, amb una àmplia zona d'aparcament.

Pel que fa al finançament, i com ja passava amb el Faraday, el Vida neix com a iniciativa privada amb patrocinadors i amb l'ajuda logística de l'Ajuntament, que els cedeix l'espai. "Seria d'il·lusos voler arribar a un percentatge d'aportació pública superior al 15%", reconeix Poveda.

stats