Publicitat
Publicitat

El Festival de Circ de Figueres no es farà al castell sinó al recinte firal

El Festival Internacional de Circ Castell de Figueres haurà de canviar de nom i d'espai. Quan falten tot just tres setmanes per a l'esdeveniment i amb milers d'entrades venudes, l'ajuntament de la ciutat va anunciar dissabte que optarà pel pla B: el festival se celebrarà al recinte firal i no al castell de Sant Ferran i, per tant, el festival s'anomenarà a partir d'aquesta segona edició Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres.

El motiu d'aquest replantejament és la falta d'acord del consistori amb el Consorci del Castell de Sant Ferran, que gestiona l'espai i les activitats del recinte històric. Aquest ens -on hi ha representat el ministeri de Defensa, la Generalitat i l'Ajuntament de Figueres- no ha volgut cedir el pati d'armes per instal·lar-hi ni una de les carpes que, del 21 al 25 de febrer, havien d'acollir fins a 25.000 persones en les diferents funcions del festival.

Tot i que en la primera edició s'hi havien instal·lat dues carpes, enguany les negociacions s'han allargat mig any i no han arribat a bon port. El Consorci del Castell argumentava que ocupar el pati d'armes podria posar en perill el monument, les cisternes d'aigua que hi ha a sota i que suposaria el tancament durant més de quinze dies del circuit de visites. A canvi, oferien dos espais alternatius, el pati del penal i el de l'antic hospital, per posar-hi les carpes. Tot i que els tècnics municipals van descartar-ho per motius de seguretat i van proposar col·locar només una carpa dins el recinte, el Consorci del Castell no va voler moure peça.

Marta Felip, l'alcaldessa de Figueres, en una convocatòria d'urgència, va afirmar: "És l'única opció que ens han deixat. Estem molt dolguts, ho considerem un menyspreu per a la ciutat i ha posat en perill la imatge de Figueres". Per això, els grups municipals de Figueres excepte el PP demanen la dimissió del director del Consorci del Castell de Sant Ferran, Damià Abella, i del president de la comissió permanent, Hermenegildo Tomé. A més, reclamen un canvi dels estatuts de l'òrgan perquè l'Ajuntament de Figueres no hi tingui "una presència testimonial sinó real". Avui el director del festival, Genís Matabosch, en detallarà els canvis.

Les
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 22/10/2017

Consultar aquesta edició en PDF